Drakadeemia loovkirjutamiskool algatab igal tegutsemisaastal midagi uut ja põnevat. Alates 2008. a sügisest oleme keskendunud eelkõige draama žanrile ja pakkunud autoritele võimalust areneda erinevatesse suundadesse. Selle aja jooksul oleme koolina välja arendanud professionaalsed loovkirjutamise õpetajad, tugeva süsteemi ja paindliku metoodika. Väikese koolina on meil võimalus reageerida ärksalt teatrimaastiku muudatustele ja vajadustele.

Algaval hooajal seame sammud uutele maastikele. Septembris alustab kolm kuud kestev lühiproosa kirjutamise kursus (juhendaja Piret Jaaks). Samuti on tuntud suurt huvi stsenaariumi kirjutamise kursuste vastu ja seega algab märtsis 2016 lühifilmi stsenaariumi kirjutamise kursus (juhendajad Margit Keerdo-Dawson ja Mihkel Seeder). Näidendite kirjutamise vallas toimub traditsiooniline Drakadeemia sügiskool, kus on teemaks tegelaste psühholoogilise plaani arendamine, ning uuel aastal Siret Paju juhendatud näidendite kirjutamise kursused algajatele ja edasijõudnutele.

Lühiproosa kirjutamise kursus

Juba sel suvel ootame kandideerima septembrist detsembrini kestvale lühiproosa kursusele. Kursus koosneb kuuest kohtumisest (27.09 – 06.12), mille jooksul tutvutakse lühiproosa kirjutamisega ning vaadeldakse lühiproosat kaasajal. Kursust ilmestavad näited Eesti kirjandusloost. Osalejad saavad kogu kursuse vältel praktilisi kirjutamisharjutusi, näpunäiteid ja tagasisidet. Toimub ka kohtumine Maarja Kangroga. Kursuse lõpuks valmib igal kirjutajal justustus, novell või lühijutt. Soovijatel on võimalus jätkata jaanuaris romaani kirjutamise kursusel.

Täpsem info kursuse kohta ja kandideermine.