Drakadeemia lühiproosa kirjutamise õpetajal Piret Jaaksil ilmus lühijuttude kogumik “Linnalegend”, mis on peamiselt näitekirjanikuna tuntust kogunud kirjaniku esimene proosakogu. “Linnalegend” koosneb üheteistkümnest lühijutust. Lood räägivad ebatavalistest juhtumistest erinevatest maailma linnades, mida läbib punase niidina inimesele igiomane üksindus.

Piret Jaaks pälvis esimest korda kirjanikuna tähelepanu 2011. aastal, kui võitis oma näidendiga „Näha roosat elevanti“ Eesti Teatri Agentuuri poolt korraldatud näidendivõistlusel peapreemia. Hiljem on Jaaks olnud Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate nominent ja Eesti Teatri Aastaauhindade nominent. Lühiproosat on ta avaldanud alates 2001. aastast erinevates kirjandusajakirjades.

Raamatu andis välja kirjastus Jumalikud Ilmutused ja toetas Eesti Kultuurkapital.