Staažikas drakadeemik, meie proosa kursuse juhendaja ja suurepärane kirjanik Piret Jaaks sai Betti Alveri debüüdiauhinna. Tema lühiproosakogu “Linnalegend” valiti välja 49 teose seast, kusjuures auhinna statuudi kohaselt kvalifitseeruvad nii luule-, proosa- kui näidenditekstid.

ERR kirjutab, et “Laureaat Piret Jaaks kõneles auhinda vastu võttes, et hakkas lühiproosat kirjutama juba neliteist aastat tagasi. Vahepeal näidendeid kirjutades sai ta sõpradelt tagasisidet, et neis on palju lühiproosale omast – remarke, kirjeldusi ja puänte. “Linnalegend” koosneb lugudest, mis inspireeritud erinevais maailma linnades kogetust.”

Draama vallas muidugi Piretil on juba suur võit olemas – aastal 2011 võitis tema näidend “Näha roosat elevanti” Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistluse esikoha.

Kel soovi “Linnalegendi” endale soetada, neil tasub kiiremas korras mõne raamtatupoe suunda silgata. Eksemplare pole enam palju alles!!