2015/2016 hooaeg oli Drakadeemiale põnev ja positiivselt üllatusterohke.
Sügis algas täiesti uue kursusega, kui kirjanik Piret Jaaks tutvustas “Lühiproosa kirjutamist”, võttes vastu 10 uut õpilast, kes tutvusid kursuse raames lühiproosa kirjutamiega erinevate nurkade alt, kohtusid kirjanik Maarja Kangroga ning kursuse lõpuks valmis igal kursandil lühijutt, mis leidis detsembris avaldamist digitaalses lühiproosa kogumikus. Kogumikus on esindatud kõik kümme proosakursusel osalenut: Madis Apsalon, Piret Saul-Gorodilov, Tiina Intal, Katrina Helstein, Mihkel Vinogradov, Jüri-Indrek Klooren, Kaimar Lomp, Kadri Aadma, Katrin Bats ja Malle Maltis.
Oktoobrikuus üllatas meid näidendivõistlus, millelt lausa 3 drakadeemikut tulid tagasi auhinnaliste kohtadega. Piret Saul-Gorodilov võitis Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel esikoha näidendiga “Tark mees taskus”. Kiti Põld sai kolmanda preemia näidendiga “Mata mind kaunilt” ja Liis Sein märgiti ära näidendiga “Kallis, ma olen õnnelik”.
November tõi taas auhinnauudiseid, kui proosakirjutamise juhendaja Piret Jaaks sai Betti Alveri debüüdiauhinna oma novellikoguga “Linnalegend”.
Auhinnasajule järgnes kursus „Psühholoogilise tegelase kirjutamine 21. sajandil“, mis leidis aset kahel intensiivsel nädalavahetusel Käsmus. Esmalt jaanuaris ja uuesti aprilli lõpus. Kursust juhendasid psühhodraama praktik Aivar Simmermann ja Drakadeemia juhataja Siret Paju. Osalejad tutvusid psühhodraama võetega ning arendasid enda lugusid, kusjuures osalejateks olid nii proosa- kui draamakirjanikud.
Talvel võttis Siret Paju samuti vastu uusi õpilasi “Näidendi kirjutamise ABC” kursusele, mille lõpetasid Malle Maltis, Mai Triin Puström, Signe Heiberg, Mari Edith Lin Jagomäe, Katrin Bats, Sandra Heidov, Heli Reimann ja Siiri Metsamägi. Kusjuures viimatimainitu läbis kursuse individuaalõppes Skype’i vahendusel ja liitus ülejäänud grupiga tundides kahel korral. Taoline õppekorraldus leidis aset esmakordselt ja kuna läks väga hästi, saame seda rakendada ka tulevikus.
Varakevadel algas režissöör ja BFM-i stsenaristikalektori Margit Keerdo-Dawsoni ning stsenarist Mihkel Seederi poolt juhendatud “Lühistsenaariumi kirjutamise” kursus, mille lõpuks osalejad kirjutasid dialoogitu lühifilmi stsenaariumi. Kursusel osalesid Kiti Põld, Leen Toome, Kadri Aadma, Mihkel Lendok, Paul Piik, Robert Arus, Margus Värav, Sven-Sander Paas ja Jüri Klooren.
Sel hooajal toimus Siret Paju ja Piret Jaaksi juhendamisel ka mitmeid individuaaltunde. Mõnel puhul tuldi konsultatsioonile konkreetse teksti või küsimusega seoses, aga kahel korral läbisid osalejad terve kursuse individuaalõppes.
Drakadeemia ei toimeta pelgalt omaette, vaid möödunud hooajal toimus ka inspireerivaid koostöid teiste organisatsioonidega. Päris hooaja alguses käisid Piret Jaaks ja Mihkel Seeder rääkimas näidendite kirjutamises Lavastajate Liidu suvekoolis. Sügisel juhendasid Siret Paju ja Mihkel Seeder koolitust Kirjanike Liidu liikmetele.
Tuleval hooajal pakub Drakadeemia taas kursuseid erinevate žanrite autoritele. Kuulutame uue hooaja kursused välja 2. juunil.
Suur tänu selle sisuka hooaja eest nii kursuste juhendajatele kui kõigile uutele ning juba varasemast tuttavatele drakadeemikutele!