Sügisel alustab Drakadeemia oma 9. hooaega ja pakub kursusi nii alustavatele kui kogemustega kirjutajatele. Me vaatleme erinevaid žanre, segame vorme ja vormime ideid uuteks imelisteks tervikuteks.

Õppeaasta avab Mihkel Seeder kursusega „Eksperimentaalse näidendi kirjutamine“, mis leiab aset 30.09-02.12 kokku 8 korral. Kursusel süvenetakse postdramaatilise teatri olemusse ja tutvutakse mitmete põnevate alternatiivsete draamatekstidega. Kursuse raames valmib igal osalejal teatritekst, millele annavad tagasisidet teatripraktikud. Kursuse täpsem info.

Drakadeemia sügiskool Käsmus toimub sel aastal koostöös Teatri Agentuuri, Kirjanike Liidu ja Lastekirjanduse Keskusega ning teemaks on laste- ja noortenäidendite kirjutamine. Sügiskoolis kohtuvad proosakirjanikud, kes huvituvad näidendite kirjutamisest, ning drakadeemikud, kes on kirjutanud näidendeid, kuid kes sooviksid rohkem teada nooremale sihtgrupile kirjutamisest.

Möödunud õppeaastal toimus meil väga viljakas koostöö režissöör ja stsenarist Margit Keerdo-Dawsoniga, kes on ka Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi stsenaristikaõppejõud. Jaanuaris 2017 tuleb ta meile taas, seekord täiesti uue ja Eestis ainulaadse kursusega „Täispika stsenaariumi kirjutamine“, mis toimub jaanuarist maini 2017. Kursuse raames analüüsivad osalejad põhjalikult nii stsenaariume kui nende põhjal tehtud filme, samuti valmib igal osalejal enda täispikk stsenaarium.

2017. aasta kevad toob endaga kaasa kaks kursust. Märtsist maini 2017 viib Siret Campbell (end. Paju) läbi näidendite kirjutamise praktikumi edasijõudnutele. Praktikum pakub võimaluse mõtestada näidendi kirjutamisega kaasnevaid nüansse ja probleeme, analüüsida oma teksti asjatundlikus kollektiivis ning töötada intensiivselt mustanditega.

Piret Jaaks juhendab „Lühiproosa kirjutamise kursust“, mis toimub samuti märtsist maini. Sellel kursusel tutvuvad osalejad lühiproosa kirjutamise põhimõtete ja ajalooga ning loevad tähelepanuväärseid lühilugusid. Kursuse lõpus valmib igal kirjutajal jutustus, novell või lühijutt. Kursus toimub Drakadeemias teist korda, eelmise korra kohta saab lugeda siit.

Neile, kes huvituvad dramatiseerimisest, soovitame Tallinna Rahvaülikoolis toimuvat kursust, mida juhendab Marite Butkaite 22. septembrist 20. oktoobrini.

Praegu on alanud registreerumine „Eksperimentaalse näidendi kirjutamise kursusele“. Järgmiste kursuste täpsema sisulise ja registreerumist puudutava info avaldame sügisel.

Soovime kõigile suveks rahulikku aega ja ergutavat inspiratsiooni!