Eesti filmimaastik on kirev. Igal aastal valmib filme, mida kodumaine publik põnevusega ootab ja meeleldi vaatab. Samuti kuuleme pidevalt uudiseid eesti filmide edulugude kohta rahvusvahelistel festivalidel. Paraku pole aga eesti keeles hetkel täispika mängufilmi stsenaariumi kirjutamist võimalik kusagil õppida.

Kirjutajate huvi täispikkade stsenaariumite kirjutamise vastu on suur, mistõttu kutsusime Drakadeemiasse seda ainulaadset kursust õpetama kogenud filmitegija ja õppejõu Margit Keerdo-Dawsoni.  Margit on omandanud operaator-režissööri eriala Tallinna Ülikoolis ja stsenaristika eriala Inglismaal Leeds Metropolitan Ülikoolis. Stsenaristina on ta kirjutanud telesarju ja filme (“Klass: elu pärast”, “Nullpunkt”), olnud dokumentaalfilmide valmimise juures (“Bonus Track”) ja töötanud juba üle kümne aasta stsenaariumitoimetajana (“Polaarpoiss”, “Ema”, “Seltsimees laps”) ning olnud Eesti Filmi Sihtasutuse/Eesti Filmi Instituudi juures sõltumatu ekspert.

Kursuse käigus kirjutab iga osaleja oma idee põhjal mängufilmi stsenaariumi. Idee arendamine toimub samm-haaval: alustatakse lühematest vormidest, millele üha detaile lisades saadakse valmis lõplik stsenaarium. Arendamise käigus käsitlevad osalejad olulisemaid dramaturgilisi võtteid, õpivad stsenaariumi vormistamist ja filmilikku loojutustamist. Kõrvale tutvustab juhendaja näiteid mitmetest stsenaariumitest ja filmidest.

Oluline osa kursusel on filmitegemise tervikliku protsessi mõistma õppimisel. Osalejad kohtuvad mitmete erinevate praktikute ja kunstnikega. Kursuse külalisteks on teiste seas produtsent ja helirežissöör Ivo Felt ning operaator Mart Raun. Kursuslased külastavad ka võtteplatsi, et näha, millised ametid on filmimisega seotud ja milline töö platsil toimub.

Kursus toimub 2017. aasta jaanuarist septembrini Tallinnas.

Registreerumine kursusele algab 21. novembril. Täpsem info SIIN.