Ootame kandideerima märtsist aprillini kestvale lühiproosa kursusele. Kursus koosneb kuuest kohtumisest, mille jooksul tutvutakse lühiproosa kirjutamisega ning vaadeldakse lühiproosat kaasajal. Kursust ilmestavad näited Eesti kirjandusloost. Osalejad saavad kogu kursuse vältel praktilisi kirjutamisharjutusi, näpunäiteid ja tagasisidet. Toimub ka kohtumine kirjanik Urmas Vadiga, kes on Tuglase novelliauhinna laureaat. Kursuse lõpuks valmib igal kirjutajal justustus, novell või lühijutt.

Kursuse juhendaja on kirjanik Piret Jaaks, kes on avaldanud lühiproosat aastast 2001 ajakirjades ja kogumikes ning andnud välja novellikogu “Linnalegend”, mille eest pälvis 2015 aastal Betti Alveri kirjandusauhinna. Jaaks on õppinud ka Tartu Ülikoolis eesti kirjanduse õppetoolis ning andnud varem Tallinna Rahvaülikoolis kursust „Sissejuhatus näidendite kirjutamisse“.

Toimumisajad

12.03, 19.03, 26.03, 02.04, 09.04 ja 30.04 kl 11-15 Drakadeemias aadressil Vene tn 6, Tallinn.

Täpsem kandideerimise info siin.

Varasemalt kursusel osalenute mõtteid:

„Kui on suur tahtmine kirjutada, kuid sellega pealehakkamine tundub täiesti võimatu, siis tuleb leida keegi, kes tagant lükkab. Piret Jaaks teab, kuidas algajaid kirjutamishuvilisi julgustada. Kui siiani olen olnud teiste kirjutatud tekstide lugeja, siis nüüd võib küll juhtuda, et ükspäev saab lugeda ka minu kirjutatud juttu.”

“Tihtilugu on üksinda kodus kirjutamine kurnav. Kui kursor ekraanil kinni jookseb, siis tahaks kellelegi seda muret kurta. Ja samamoodi, kui kursor jookseb hästi, siis sooviks oma erutusest sündinud saavutust kellegagi jagada. Proosakursusel käies oli hea oma mõtteid ja lugu jagada. Ainus asi, mis tõeliselt arendab, ongi inimeste siiras ja vahetu tagasiside.”

“Lühiproosa kursus on ideaalne kõigile neile, kellel suur soov oma mõtteid lugudeks luua aga napib julgust, teadmisi kirjutamise köögipoolest aga ka ideid, kust inspiratsiooni ammutada. Lisaks kõigele saime kursuselt kauba peale seltskonna enesele sarnaseid romantikuid ja täiesti ehtsa kirjanikust juhendaja.”

“Minule andis kursus palju näpunäiteid, kuidas kirjutada, ja teadmise: vähemaga võib öelda rohkem. Olen väga rahul, et kursusel osalesin.”